Värnar du om miljön?

Det gör vi med! Miljö och kvalitetscertifiering är självklara ledstjärnor för oss.

Att minimera miljöpåverkan är något som vi och våra trappleverantörer ständigt arbetar med. Vi strävar efter effektiv transportlogistik och små utsläpp, så att du kan köpa trappa med gott miljösamvete. Det genomsnittliga koldioxidutsläppet från tillverkningen av en normal lackad trappa är enligt analys och miljödeklaration från SP Trätek ungefär 32,4 kg per trappa.

Det motsvarar ungefär 16 mils bilkörning i en vanlig familjebil, men till skillnad från bilens bränsle så är trä koldioxidneutralt då det är en förnybar råvara. I hela processen från transporter till färdig produkt utgörs till 88 procent den använda energin av biobränslen och elektrisk energi (främst från miljövänliga källor som vattenkraft). Fakta hämtade ur SP Träteks miljödeklaration.

Återvinn trappan

När trappan tjänat ut kan den återvinnas. Det sker främst genom energiåtervinning. Trä innehåller mycket energi och allt kan återanvändas. Ungefär två procent av trappan består av metall i form av beslag, skruv m.m. Metallen kan återvinnas helt. Hela 94 procent av en vanlig trappa består av förnybar råvara. Två procent består av stålbeslag som är återvinningsbara, och endast fyra procent är av fossilt ursprung. 

Produkterna för Drömtrappor är godkända enligt Basta och Repas miljödirektiv.

Gratis 3D-ritningar!

Just nu får alla som kontaktar oss möjligheten att få en gratis 3D-ritning över sin trapp-projekt. Ett kostnadsfritt förslag som vi tar fram tillsammans.

Klicka här för att läsa mer »

Undrar du över något?

Fyll i vårt kontaktformulär så återkommer en medarbetare inom kort.

Klicka här för öppettider »

Anti-spam