Tillbehör till din trappa

Här kan du hitta tillbehör till trappor som trappräcke, ledstång, spaljé m.m. – Detaljerna som är viktiga för helheten.

Trappräcke och räcke på bjälklag finns i en mängd varianter och olika material. Det är i första hand trappräcken inomhus vi erbjuder. Räcken inomhus handlar mycket om olika träslag, profiler och ytbehandling. Kombinationen trä och rostfria räckes ståndare är mycket populär. Vi kan även ta fram trappräcken för utomhusbruk som till exempel ett räcke till altanen, då i huvudsak i rostfritt och/eller med glas.

Andra viktiga tillbehör är ledstång på väggen. Den klassiska och fortfarande mest gångbara varianten är en rund handledare som kan utformas med böjar etc. för att passa trappan i sekelskiftesvillan eller göras modern i raka längder för ett tuffare utseende. Förutom den runda ledstången finns ett stort profilutbud och många träslagsvarianter att välja på. Till ledstången väljs lämpliga handledarbeslag att fästa mot väggen.

Vi hjälper er att ta fram förslag på räcken och handledare i olika former och material.

Tillbehör 1

Beslag

Beslag används för att fästa handledare på väggar. De utformas efter hur handledarprofilen ser ut och tillverkas i olika material och ytbehandlingar.

Tillbehör 2

Handledare

Handledare på vägg finns i en mängd olika profiler. Runda är fortfarande är väldigt populära och de som är mest greppvänliga. De kan utformas på olika sätt för att passa din trappa.

Ändböjar, hörnböjar, ändknoppar och olika sorts beslag är vanliga kompletteringar till handledaren. Träslag väljs ofta efter trappa eller omgivande golv och väggar.

Tillbehör 3

Trappräcke

Ett trappräcke kan utformas på en mängd olika sätt. Välj till exempel ett ekräcke, fururäcke eller ett målat räcke. Du kan även ha ett räcke i stål, rostfritt eller glas. Stilen på trappan och miljön runt omkring styr valet av trappräcke.​

Tillbehör 4

Belysning

Belysning i trappan fyller flera funktioner. Dels är det ett dekorativt element som förhöjer upplevelsen av en vacker trappa. Dels bidrar belysningen också till en ökad säkerhet för all som använder trappan. Vi erbjuder LED-belysning som är energisnål och har lång livslängd. Lamporna är dessutom vid behov utbytbara. Varje transformator kan driva 15 lampor. Ljuset är varmvitt eller kall vit om man så önskar. Har man önskemål om egna LED:ar så går det också bra.

Kontakta oss

Fyll i vårt formuläret så hör vi av oss 

Gratis 3D-ritningar

Just nu får alla som kontaktar oss möjligheten att få en gratis 3D-ritning över sitt trapprojekt. Ett kostnadsfritt förslag som vi tar fram tillsammans